Kies je favoriete radiostation

Dossiers

HBO genomineerd voor 126 Primetime Emmy Awards

Medianieuws

In Hollywood, Los Angeles, zijn afgelopen week de nominaties voor de 67e editie van de Primetime Emmy Awards bekendgemaakt. HBO is veelvuldig genomineerd voor Game of Thrones (24), Olive Kitteridge (13), Bessie (12), Boardwalk Empire (10) en Veep (9).

HBO genomineerd voor 126 Primetime Emmy Awards Met in totaal 126 nominaties is dit het 15e jaar op rij dat HBO de meeste nominaties van alle netwerken heeft binnengesleept. De Primetime Emmy Awards worden op zondag 20 september uitgereikt.

Kijkcijferkanon GameofThrones ontving 24 nominaties voor het vijfde seizoen waarin Carice van Houten en Michiel Huisman te zien zijn. HBO’s miniserie OliveKitteridge, gebaseerd op het succesvolle boek van Elizabeth Strout, sleepte 13 nominaties binnen. De HBO-film Bessie, over de turbulente carrière van blueszangeres Bessie Smith, is 12 keer genomineerd.

Het laatste, vijfde seizoen van Boardwalk Empire - over de drooglegging in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw - is 10 keer genomineerd voor een Primetime Emmy Award. Veep, dat het politieke wereldje van Washington genadeloos op de korrel neemt, is 9 keer genomineerd.

Silicon Valley is 7 keer genomineerd. De documentaire The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst sleepte 6 nominaties binnen. Verder kreeg HBO een groot aantal nominaties voor FooFighters SonicHighways (4 nominaties), Last Week Tonight with John Oliver (4 nominaties), Girls (2 nominaties), HelloLadies TheMovie (2 nominaties), Nightingale (2 nominaties), TheComeback (1 nominatie), GettingOn (1 nominatie), TheNewsroom (1 nominatie). Een bijzondere vermelding voor Cinemax’ The Knick. De serie van Steven Soderbergh, met een ijzersterke rol voor Clive Owen, is 5 keer genomineerd. Soderbergh zelf maakt kans op een Primetime Emmy Award in de categorie ‘Beste regie voor een dramaserie’. Het tweede seizoen van The Knick zal dit najaar te zien zijn bij HBO Nederland. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen