Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DJ Nicky Romero lanceert tv-zender WildHitz

Medianieuws

Met een druk op de lanceringsknop startte DJ Nicky Romero met zijn nieuwe track ‘Lighthouse’ woensdag de tv-zender WildHitz. De muziek- en entertainmentzender is vanaf nu te zien in de huiskamers van meer dan 2,5 miljoen huishoudens, mede dankzij doorgifte in het basistelevisiepakket van KPN en Telfort.

DJ Nicky Romero lanceert tv-zender WildHitz De Nederlandse DJ superster Nicky Romero deed de lancering vanuit zijn studio samen met WildHitz VJ Nellie Benner. De DJ staat op nummer 8 in de DJ Mag Top 100 ranking.

De tv-zender is een spin-off van het platform WildHitz.nl waar al wekelijks 1,5 miljoen kijkers hun ideale gepersonaliseerde playlist krijgen samengesteld.

WildHitz koppelt het online platform daarom ook aan de tv-zender, een novum in tv-land. Zo weet WildHitz dankzij haar skip button en andere gebruiksdata precies wanneer en welke videoclips het best worden bekeken, iets dat voor traditionele tv-zenders niet mogelijk is. Door de directe koppeling van online met tv wordt op de tv-zender altijd de meest populaire videoclips van nu gepresenteerd, gecombineerd met de snelst opkomende social content.

Gepresenteerde muziekzender
Naast videoclips brengt WildHitz, de enige gepresenteerde muziekzender in Nederland, ook dagelijks programma’s  zoals 'De WildHitz Weekendmix', 'Het Klubhuis' en het speciaal op jong volwassenen afgestemde kookprogramma 'Wie Kookt'.

Big data maakt grote hits
Hans Perukel, algemeen directeur WildHitz: “Waar radio het vooral moet hebben van hits die maanden lang circuleren, zien wij bij muziektelevisie een bovengemiddelde interesse in zeer recente populaire videoclips. Ook is de levenscyclus van een videoclip veel korter. Door de kennis en data van ons platform op dit gebied te koppelen aan onze nieuwe tv-zender denken wij een hele nieuwe en vooral spannende kijkbeleving aan de traditionele televisie kunnen toe te kunnen voegen. Big data maakt grote hits!”

WildHitz TV brengt 24 uur per dag videoclips. WildHitz.nl is het enige interactieve tv-station dat 24 uur per dag gepersonaliseerd populaire videoclips brengt in HD-kwaliteit. WildHitz zendt ook uit in België, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen