Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spotjes voor giro 555 de lucht in op radio en tv

Medianieuws

De reclamespotjes voor de inzamelingsactie voor Nepal zijn afgelopen dinsdag de lucht ingegaan. De reclames, ingesproken door presentator Rob Trip, zijn te horen en te zien op publieke en commercile radio- en tv-zenders. Ze zijn opgenomen door de NOS namens de Nederlandse Publieke Omroep.

Via giro 555 wordt geld ingezameld voor noodhulp aan het Aziatische land, dat is getroffen door een zeer zware aardbeving. De Samenwerkende Hulporganisaties zamelen het geld niet alleen in voor noodhulp, maar ook voor wederopbouw. Nepal is een arm land. Het gironummer 555 bestaat sinds de invoering van IBAN niet meer. Het is nu NL08 INGB 0000 0005 55.

Bijna 580.000 euro binnen voor Nepal
Binnen een dag is er bijna 580.000 euro binnengekomen op Giro555 voor de slachtoffers in Nepal. ,,Dit is een heel mooie eerste actiedag'', reageerde actievoorzitter Gijs de Vries namens Giro 555.

Vrijdag vindt een Nederland Helpt Nepal-dag plaats. Die dag staat in het teken van een oproep aan heel Nederland om in actie te komen voor de slachtoffers van Nepal.

,,We vinden het fantastisch dat de omroepen weer zo snel in actie zijn gekomen om de nationale actie te ondersteunen'', aldus De Vries. Hoe de actiedag precies wordt ingevuld, is nog onderwerp van gesprek. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen