Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vinylify biedt artiesten unieke op maat gemaakte plaat

Medianieuws

Een plaat uitbrengen op vinyl is bezig met een heuse opmars. Vinylify speelt op deze trend in met de productie van handgesneden vinylplaten. Speciaal voor Record Store Day biedt Vinylify artiesten de kans om hun eigen muziek - in een uniek exemplaar - op Vinyl uit te brengen.

Op Record Store Day, zaterdag 18 april, wordt de vinylplaat in het zonnetje gezet. Dit van oorsprong Amerikaanse evenement is inmiddels ook naar Nederland overgewaaid. Veel artiesten brengen op deze dag hun muziek uit op vinyl. Dat gaat meestal in grote oplages. Vinylify maakt het nu voor artiesten mogelijk ook in kleine oplage, zelfs met een enkel exemplaar, op vinyl te verschijnen.

Om deze dienst aan artiesten te introduceren, zet Vinylify op Record Store Day de muziek van 10 artiesten op 10" platen. Artiesten die graag op vinyl willen verschijnen kunnen zich deze week nog aanmelden op de website vinylify.com.

Tien artiesten ontvangen op Record Store Day, in de platensnijderij op de Overtoom in Amsterdam, hun eigen handgesneden plaat. Wall Dizzy, een Amsterdams designers collectief, ontwerpt ter plekke een bijpassende platenhoes. Daardoor is elke plaat compleet uniek. Bij Vinylify selecteer je online de muziek die je op jouw plaat wilt en maak je je eigen ontwerp voor de hoes. Vinylify snijdt vervolgens met de hand een unieke vinylplaat, drukt de hoes en bezorgt deze.

Vinylify startte in 2014 als een tijdelijk actie onder de naam "Brouw Je Eigen Plaat" in samenwerking met een bekend biermerk en platenmaatschappij TopNotch. "Er bleek zo veel vraag naar het zelf samenstellen van je eigen vinyl plaat, dat we besloten hebben dit op grotere schaal voort te zetten. Ons ideaal is dat je alle muziek die je met Spotify kunt beluisteren, ook op vinyl kunt verkrijgen." Aldus Marcel Wortel van Vinylify. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen