Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Continu neemt FM-zender Hoogersmilde in gebruik

Medianieuws

De regionale zender Radio Continu is vanaf dit weekend beter te ontvangen in Noord- en Midden Drenthe als mede het oosten van Friesland. Zaterdag 4 april wordt hiervoor een FM-zender in Hoogersmilde aangezet op 104.7 FM.

Momenteel is Radio Continu in deze regio al te ontvangen via de frequenties 92.4 en 97.9 FM. Maar omdat Omrop Fryslan een nieuwe steunzender in Hoogersmilde mag aanzetten op 92.5 FM valt de ontvangst van Radio Continu via 92.4 FM in deze regio weg. Daarom heeft het radiostation een aanvraag gedaan bij het Agentschap Telecom om de zender Leeuwarden (104.7 FM) te mogen verplaatsen naar Hoogersmilde. Deze aanvraag is goedgekeurd.

Luisteraars van Radio Continu in de regio Leeuwarden kunnen Radio Continu blijven ontvangen op 97.9 FM. Opvallend genoeg heeft de radiozender nu voor Leeuwarden een nieuwe steunzender aangevraagd op 98.2 FM. Deze is echter nog niet goedgekeurd.

Net als diverse andere regionale commerciële zenders in Noord- en Oost-Nederland blijft ook Radio Continu maar schuiven met frequenties. De in december in gebruik genomen frequentie in Emmen (93.4 FM) gaat binnenkort weer terug naar Hardenberg waar inmiddels ook een zender op 92.4 FM staat. De zender Eext (92.6 FM), die hard nodig was is deze omdat de ontvangst op 92.4 FM onvoldoende zou zijn, wil Radio Continu nu verplaatsen naar Emmen. Wanneer deze wijzigingen doorgevoerd gaan worden is niet bekend. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen