Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regionale publieke omroepen starten uitzendingen op DAB+

DAB

De regionale publieke omroepen gaan de komende maanden van start met digitale radio uitzendingen, zoals al eerder te lezen was op Radio.NL. De digitale uitzendingen worden vanaf half maart gefaseerd worden gestart.

Als eerste zijn vanaf 15 maart Omroep Zeeland, Radio Rijnmond en Omroep Brabant in het allotment 9D-Z (Zeeland, Goeree Overflakkee en de westrand van Noord-Brabant) te ontvangen.

Op 1 mei starten de uitzendingen van Radio Gelderland, L1, Radio Oost, Radio Drenthe, Radio Noord, Omrop Fryslân, RTV NH en Omroep Flevoland in de allotments 7A (Brabant, Limburg, Betuwe), 6B (Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Oostelijk Friesland, oostelijk Flevoland), en 9D-N (Friesland, Waddenzee en noordelijk Noord-Holland).

Vanaf 1 september 2015 zijn Radio West, RTV NH en radio M Utrecht in allotment 8A (Zuid-Holland, Groot Amsterdam en de Zaanstreek) te ontvangen. Op 1 januari 2017 tenslotte wordt de ontvangst uitgebreid met de provincie Utrecht, ‘t Gooi en Almere, waardoor de ontvangst van Radio M Utrecht, RTV NH en Omroep Flevoland in vrijwel het gehele verzorgingsgebied gerealiseerd wordt.

Ook de regionale commerciële radiostations gaan starten met uitzenden via DAB+. Zij worden uiterlijk 1 september 2015 toegevoegd aan de verschillende netten.

Broadcast Partners heeft de opdracht gekregen om alle vijf de regionale DAB+netten te bouwen en te beheren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen