Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bart van Leeuwen terug op Radio Veronica (audio)

Medianieuws

“Nou dat was wel een hele lange vakantie voor mij vond je niet?” Met deze woorden opende Bart van Leeuwen zaterdag zijn eerste “Goud van Oud” van 2015. Na ruim een jaar afwezigheid keerde de deejay terug op Radio Veronica. Als eerste plaat had Van Leeuwen dan ook toepasselijk gekozen voor “Come back and stay” van Paul Young.

Bart van Leeuwen werd eind 2013, na 10 jaar, aan de kant geschoven door Radio Veronica. De zender ging een nieuwe koers varen, waardoor er onder meer voor Van Leeuwen geen plaats meer was.

De veranderingen bij Radio Veronica pakten anders uit als gepland, want het marktaandeel is de afgelopen twee jaar flink gedaald. Eind vorig jaar werd Erik de Zwart aangesteld als nieuwe station director.

De Zwart besloot het roer bij Veronica volledig om te gooien. Daarbij sloot hij een terugkeer van Bart van Leeuwen op zender niet uit. Vorige maand onthulde Radio.NL dat Van Leeuwen definitief terugkeerde naar Radio Veronica. De deejay is voortaan elke zaterdag en zondag tussen 8 en 12 uur te horen.

Voor wie de terugkeer van Van Leeuwen op Radio Veronica gemist heeft, heeft Radio.NL een compilatie gemaakt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen