Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM deejays organiseren diner voor 3FM Serious Request

Medianieuws

3FM deejays Barend van Deelen en Wijnand Speelman organiseren tijdens 3FM Serious Request een bijzonder diner voor mensen die iemand in het zonnetje willen zetten. In het Ketelhuis in Eindhoven voorzien de deejays samen met chef-kok André Amaro hun gasten van een driegangen diner.

3FM deejays organiseren diner voor 3FM Serious Request Handsome Poets, Ed Struijlaart en Sunday Sun zorgen voor het muzikale dessert. Het B&W diner XXL vindt plaats op zondag 21 december in het Ketelhuis in Eindhoven.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie deejays van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio.

Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2014 helpt het Rode Kruis meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan. In 2013 stond het Glazen Huis in Leeuwarden. De actie bracht € 12.302.747,-  op voor de aanpak van kindersterfte door diarree en bereikte 12,3 miljoen Nederlanders. In 2014 staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem, in 2015 in Heerlen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen