Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Discovery kijkt terug op de duizenden tsunami-slachtoffers

Medianieuws

Discovery kijkt op donderdag 18 december in het tv-programma ‘After the Wave’ terug op de dramatische tsunami in de Indische Oceaan tien jaar geleden. Op 26 december is het precies tien jaar geleden dat de dramatische tsunami in de Indische Oceaan plaatsvond.

De tsunami was een van de grootste natuurrampen van onze tijd en kostte aan meer dan 200.000 mensen het leven in met name de omringende landen Indonesië, Sri Lanka, India en Thailand.

De documentaire ‘After the Wave’ vertelt over de immense forensische operatie die destijds in Thailand plaatsvond om de meer dan 5000 slachtoffers aldaar te identificeren.

Onder hen zowel de bewoners van het gebied als de vele vakantiegangers die vanuit de hele wereld naar Thailand kwamen om daar de kerstdagen door te brengen. Onder leiding van een Australisch forensisch team werkten de beste experts ter wereld onder grote tijdsdruk samen om elk slachtoffer een naam te kunnen geven. After The Wave is op donderdag 18 december om 21:00 uur te zien op Discovery Channel, dé non-fictie mannenzender. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen