Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boete van 160.000 euro voor televisiezender Disney XD

Medianieuws

Het Commissariaat voor de Media heeft, TV10 BV, eigenaar van de tv-zender Disney XD, een boete van 160.000 euro opgelegd voor het overschrijden van de maximum reclamezendtijd op Disney XD.

Commissariaat voor de Media: "Door het overtreden van de maximale reclamezendtijd tijdens de kinderprogrammering worden kinderen commercieel beïnvloed. Bescherming van minderjarige kijkers is een van de speerpunten van het Commissariaat voor de Media.

Als onafhankelijk toezichthouder ziet het Commissariaat toe op de naleving van verschillende regels die kwetsbare groepen beogen te beschermen.

Aangezien de overtreding begaan is tijdens het uitzenden van kinderprogrammering en kinderen als een kwetsbare groep aangemerkt worden, kwalificeert het Commissariaat  de overtreding als ‘zeer ernstig’. Daarom legt het Commissariaat een boete uit de hoogste categorie op."

Bij het bepalen van de hoogte van de boete heeft het Commissariaat wel rekening gehouden met een aantal boeteverlagende omstandigheden. Anders was de boete 180.000 euro geworden. Zo heeft het Commissariaat vastgesteld dat Disney XD voorafgaand aan de overtreding voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om reclamezendtijdoverschrijding te voorkomen en heeft Disney XD na de ontvangst van het boetevoornemen adequate maatregelen getroffen om een dergelijke overtreding in de toekomst tegen te gaan. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen