Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publiek zet Swiebertje op 1 bij NCRV-jubileum

Medianieuws

Swiebertje is gekozen tot het tv-programma dat de kijkers het liefst terug willen zien tijdens de viering van het 90-jarig jubileum van de NCRV komend weekend. De omroep organiseerde een verkiezing waarbij kon worden gestemd uit een lijst van 90 NCRV-programma’s.

Op plaats twee eindigde Farce Majeure en op drie Villa Felderhof. De top 8 is in de nacht van 15 op 16 november in een marathon te zien op NPO 1.

De jeugdserie Swiebertje werd in de jaren 60 en 70 door de NCRV uitgezonden en in 2001 verkozen tot het beste tv-programma van 50 jaar Nederlandse televisie. De NCRV zendt komend weekend de allerlaatste aflevering uit, waarin Swiebertje vertrekt naar Canada. Het is de start van de marathonnacht met NCRV-programma’s die om 01.00 begint en vooraf wordt gegaan door een feestelijk jubileumprogramma waarin (oud-)presentatoren herinneringen ophalen.

Na Swiebertje volgt de 150e uitzending van Farce Majeure en de legendarische ontmoeting tussen Herman Brood en Majoor Bosshardt in Villa Felderhof. De andere programma’s die door de stemmers zijn gekozen, en in deze volgorde worden uitgezonden, zijn: De slimste mens, Showroom, Stiefbeen en zoon, Familie Knots en Zo vader, zo zoon.

De Nederlandse Christelijke Radio Vereniging werd opgericht op 15 november 1924 en bestaat komende zaterdag dus precies 90 jaar.

De volledige top 15 is: 1) Swiebertje, 2) Farce Majeure, 3) Villa Felderhof, 4) De slimste mens, 5) Showroom, 6) Stiefbeen en zoon, 7) Familie Knots, 8) Zo vader, zo zoon, 9) Rondom Tien, 10) De Stoel, 11) Tedshow, 12) Taxi, 13) Kerkepad, 14) Willem Wever en 15) Hier en nu. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen