Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regionale zender RTV Rijnmond mag samenvatting Sparta uitzenden

Medianieuws

De competitiewedstrijden van Sparta Rotterdam zijn de rest van het seizoen 2014/2015 in samenvatting te zien bij TV Rijnmond. De Kasteelclub heeft daarover overeenstemming bereikt met de regionale zender.

Als Sparta op vrijdag in actie komt, is de samenvatting op zondag te zien in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. Speelt Sparta op zaterdag, zondag of maandag, dan zal er een extra sportuitzending zijn op dinsdag met daarin de samenvatting. RTV Rijnmond heeft voor deze opzet gekozen, rekening houdend met de voorwaarden die zijn gesteld door de rechtenhouder.

Sparta speelt op maandag 15 september een uitduel met Jong Ajax. Een dag later zijn beelden van die wedstrijd dus te zien op TV Rijnmond. De samenvatting van het duel Jong PSV-Sparta van vrijdag 19 september wordt uitgezonden op zondag 21 september in FC Rijnmond.

Hoofdredacteur Johan de Koster van RTV Rijnmond: “Op de redactie in de Lloydstraat worden actuele beelden van wedstrijden uit het betaald voetbal gezien als een kwaliteitsimpuls, die een groter aantal kijkers zal boeien. Naast de aandacht op tv blijft RTV Rijnmond Sparta uiteraard volgen op radio en via een livestream op internet.”

Sparta Rotterdam ziet een belangrijke meerwaarde in de samenwerking met RTV Rijnmond. “De kijkcijfers van de sportuitzendingen van TV Rijnmond overstijgen die van de landelijke uitzendingen. Met ruim 200.000 kijkers op de zondagavond bereiken we het hart van onze doelgroep in de regio Rijnmond en bieden we meer exposure aan onze partners. Een win-win situatie waarbij TV Rijnmond meer voetbalbeelden kan uitzenden en onze supporters de samenvattingen kunnen bekijken,” aldus directeur Manfred Laros. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen