Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KX Radio herdenkt Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal

Medianieuws

Ferry Maat, Ad Bouman, Will Luikinga, Hans Hogendoorn, Jos van Heerden en Tineke de Nooij presenteren in augustus op zondag 'De Pup 100' op internetstation KX Radio. Hiermee herdenkt KX Radio dat op het 31 augustus 40 jaar geleden is dat Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal uit de ether verdwenen.

KX Radio: “Het zijn van die beladen woorden die zo vaak misbruikt worden dat ze hun kracht bijna verloren hebben, maar toch denken we dat het woord 'historisch' nu echt een keer op zijn plaats is.

De radio zoals deze vandaag de dag klinkt hebben we eigenlijk allemaal te danken aan de zeezenders. Of we nou werken voor Radio 538, 3FM of KX Radio, we zijn enorm schatplichtig aan 'The Boats that Rocked'. Zij vonden het voor ons uit.”.

Op 31 augustus 1974 verdwenen Radio Noordzee Internationaal en Radio Veronica en moest Hilversum alle zeilen bijzetten om dat gemis op te vullen. Omdat het in augustus 40 jaar geleden is, laat de zender KX Radio deze maand muziek van de laatste zeezenderjaren horen. Iedere zondag van 12.00 tot 19.00 uur draait KX Radio de jaarlijsten van 1970 tot en met 1974. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen