Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw hoorspel de Hormoonfabriek vanaf september op Radio 1

Medianieuws

De muziek- en nieuwszender Radio 1 zendt vanaf 5 september 25 weken lang iedere vrijdag om middernacht (tussen 24.00 en 00.30 uur ) het radiodrama 'De Hormoonfabriek' uit. Het hoorspel, een bewerking van een roman van Saskia Goldschmidt, spelen onder meer de steracteurs Mark Rietman, Monic Hendrickx, Hans Hoes, Jacob Derwig en Anna Raadsveld.

De Hormoonfabriek draait volgens Radio 1 om de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, die zich op zijn sterfbed realiseert dat het hem niet is gelukt om fatsoenlijk te leven. Terwijl hij zijn bloedstollende levensverhaal vertelt aan zijn privéverpleegster ‘Het Jonge Ding’ wordt hij geconfronteerd met zijn geweten.

Een verhaal over liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels. Waarbij het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang.

Hoofdrollen
Samen met Peter te Nuyl bewerkte Goldschmidt De Hormoonfabriek tot een radiodrama van 25 delen van ieder een half uur. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Mark Rietman (Motke, de jonge Mordechai), Monic Hendrickx (Rivka, de vrouw van Motke), Hans Hoes (Motke, de oude Mordechai), Jacob Derwig (Aron, de tweelingbroer van Motke), Anna Raadsveld (Het Jonge Ding) en Joop Keesmaat (Levine). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen