Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Week van de digitale radio op Radio 6 Soul & Jazz

DAB

Luisteraars van Radio 6 Soul & Jazz maken deze hele week kans op DAB+radio’s. Om te vieren dat de zender eindelijk via de ether te ontvangen is via Digital Radio+, zoals DAB+ in Nederland gepromoot wordt, organiseert Radio 6 deze week de week van digitale radio.

Vorige week ging de promotiecampagne voor Digital Radio+ van start via onder meer radio en televisie. Onder het mom van “Let’s get digital” wordt de consument opgeroepen over te stappen op digitale etherradio. DAB+ biedt radio in digitale kwaliteit en is geheel ruis- en kraakvrij.

Daarnaast biedt DAB+ ook zenders die momenteel niet via de ether te ontvangen zijn. Eén van deze zenders is Radio 6, de soul en jazz zender van de NPO. Daarom geeft de zender deze week DAB+ontvangers weg tijdens de week van de digitale radio.

Om de overgang naar het nieuwe, digitale tijdperk te vieren haalt Radio 6 voor één keer oude, legendarische radiospelletjes uit de mottenballen. Onder meer Zeg 'es uuh, Geen Ja/Geen Nee en de Radiorebus. Maar ook Wat is Waar?, Vara's Oorspel, de Roepieroepie Vogel en De Stemband komen voorbij.

Maar niet alleen op de radio geeft Radio 6 DAB+ontvangers weg. Via internet maken luisteraars ook kans op zo’n radio. Naast Radio 6 geeft ook 3FM een DAB+radio weg. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen