Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitse radiozender beschuldigd van Godslastering

Medianieuws

Een radiozender in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein moet zich voor de Werberat, oftewel de Duitse Reclame Code Commissie, verantwoorden. De zender wordt namelijk beschuldigd van Godslastering. Dit naar aanleiding van een reclameposter waarop Jezus Christus staat afgebeeld.

Vorige maand startte de rockzender Delta Radio een nieuwe buitenreclamecampagne. Op één van de posters staat een afbeelding van Jezus en de tekst “En god sprak: Er zij geluid!”. Onderaan de poster staat de tekst “Voor alles wat je heilig is! Delta Radio”.

Helaas voor het radiostation kan niet iedereen de humor inzien van de poster, want bij de Reclame Code Commissie zijn klachten binnengekomen over de campagne. Alleen al het gebruik van een afbeelding van Jezus voor commerciële doeleinden zou een vorm van Godslastering zijn. Om nog maar te zwijgen over het misbruiken van een citaat uit de Bijbel. Binnenkort moet de zender zich komen verantwoorden tegenover de commissie.

Tegenover het vakblad “Werben & Verkaufen“ laat Martin Hülsmann van Regiocast, eigenaar van Delta Radio, weten het te betreuren dat sommige mensen zich gekwetst voelen door de campagne. “Het is niet de bedoeling om de draak te steken met religieuze gevoelens van mensen en zijn van mening, ook na het raadplegen van theologen, dat we geen grenzen hebben overschreden.”

Het idee achter de campagne is volgens Hülsmann dat ‘muziek en vreugde aan hetzelfde deel van de gave gerekend kan worden, waarmee God de mens schiep’. De zender is juist dankbaar dat er muziek is. Dat hiervoor enkele citaten uit de Bijbel zijn aangepast moet gezien worden als grap.

Dat het gebruik van een afbeelding van Jezus Godslastering zou zijn, wijst de zender van de hand. Er ging namelijk al meerdere partijen de zender voor met ‘misbruik’ van het portret van Jezus. Delta Radio verwijst hiervoor naar de campagne van Unicef van vorig jaar waarop Jezus, Moeder Theresa en Gandhi staan afgebeeld. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen