Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Week van het Luisterboek op klassieke zender Classic FM

Medianieuws

Classic FM besteedt tijdens de Week van het Luisterboek ook veel aandacht aan het luisterboek. Van maandag 19 mei tot en met vrijdag 23 mei is er tussen 12.00 uur en 13.00 uur de 'Classic FM Luisterboeken Lounge', een programma gepresenteerd door Classic FM station voice Michael Pilarczyk.

Dagelijks ontvangt Pilarczyk bekende namen uit de literaire wereld en is er aandacht voor het luisterboek. Als afsluiting van de speciale week is er op zondag 25 mei de eerste editie van het event Luisterboeken Lounge Live, georganiseerd door Classic FM.

Renate Dorrestein, Arjen Lubach, Robert Vuijsje, Arie Boomsma en Susan Smit zijn schrijvers die in de 'Week van het Luisterboek' in de Classic FM studio in Naarden aanschuiven tijdens de Classic FM Luisterboeken Lounge.

Tijdens het programma staan de schrijvers en het luisterboek centraal. Er zijn uiteenlopende fragmenten van luisterboeken te horen en de schrijvers gaan met Michael Pilarczyk in gesprek over hun werk, dromen en toekomstplannen.

Luisterboeken Lounge Live
Als afsluiting van deze bijzondere week organiseert Classic FM op zondag 25 mei de eerste editie van de Classic FM Luisterboeken Lounge Live. Een nieuw event, gepresenteerd door Classic FM station voice Michael Pilarczyk, waarbij verschillende BN’ers, auteurs en gasten uit de uitgeverswereld in de lounge van het Amstel Hotel in Amsterdam van 14.00 uur tot 17.00 uur  aanwezig zijn voor een High Tea. Renate Dorrestein draagt voor uit het Luistergeschenk 2014: Liever horen we onszelf.

Lenny Hoogwerf, Product Manager Classic FM: ‘Daar waar de Nederlandse Boekenweek, het Boekenweekgeschenk en het Boekenbal een begrip zijn in Nederland, is er voor het luisterboek nog flink wat terrein te winnen. Radio, luisteren, muziek en lezen zijn een ideale combinatie. Net als bij veel klassieke stukken hebben veel mensen de schoonheid van het luisterboek nog niet ontdekt. We hopen dat we met dit initiatief een steentje bijdragen aan de bekendheid van het luisterboek’. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen