Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Klassieke radiostation Classic FM bestaat 20 jaar

Medianieuws

Het klassieke radiostation Classic FM, onderdeel van de Sky Radio Group, bestaat in april 20 jaar. Daarom laat landelijke radiostation Classic FM in deze maand horen en zien dat klassieke muziek voor iedereen is.

Het Classic FM van nu brengt klassieke muziek voor een jonger publiek dan 20 jaar geleden. Op de zender staat elke avond een ander thema in de programmering centraal, variërend van Movies Monday en Smooth Classics tot The Hall of Fame en Feel Good Friday.

Als zender heeft Classic FM de afgelopen jaren stappen gezet om een jonger publiek enthousiast te maken voor klassieke muziek. De vooroordelen over klassieke muziek zijn voor de radiozender echter moeilijker te doorbreken. Klassieke muziek wordt nog vaak geassocieerd als muziek van vroeger. Classic FM wil in de jubileum maand de vooroordelen doorbreken.

"Het jubileum wordt groots gevierd: de hele maand april staat in het teken van 20 jaar Classic FM in Nederland", zo vertelt Lenny Hoogwerf, product manager Classic FM. "Met de vorig jaar ingezette nieuwe koers van Classic FM weten we een breed publiek aan te spreken. Ik ben trots op het team van Classic FM dat al 20 jaar met heel veel plezier zorgt voor een radiostation met klassieke muziek voor iedereen." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen