Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opiniepanel EenVandaag vindt Wilders politicus van het jaar

Medianieuws

PVV-leider Geert Wilders is door het opiniepanel van het tv-programma Eenvandaag verkozen tot politicus van het jaar. Volgens de kijkers van het actualiteitenprogramma EenVandaag kreeg Geert Wilders 16% van de ruim 35 duizend stemmen. Vorig jaar won PvdA-leider Diederik Samsom.

Opiniepanel EenVandaag vindt Wilders politicus van het jaar De PVV-leider wordt gewaardeerd omdat hij duidelijke taal spreekt, goed luistert naar de mensen in het land en een goede vertegenwoordiger is van zijn achterban. “Dit is de prijs vande gewone mensen in het land”, reageerde Wilders maandagavond in de uitzending. “Dat is het kostbaarste wat ik kan krijgen. Een kroon op een geweldig jaar.”

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) werd tweede, gevolgd door D66-leiderAlexander Pechtold. Het jongerenpanel van het programma verkoos hem vorige week nog wel tot politicus van het jaar. SP-leider Emile Roemer werd vierde. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) eindigde op de vijfde plek. Het opiniepanel koos vorig jaar voor PvdA-leider Diederik Samsom. Hij staat nu op de zestiende plek met een procent van de stemmen. De verkiezing werd dit jaar voor de tiende keer gehouden. [Radio.NL/Novum]

De top-10 van 2013
1. Geert Wilders
2. Jeroen Dijsselbloem
3. Alexander Pechtold
4. Emile Roemer
5. Frans Timmermans
6. Mark Rutte
7. Lodewijk Asscher
8. Sybrand Buma
9. Arie Slob
10. Edith Schippers

Gerelateerde Artikelen