Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eric van Stade wordt Algemeen Directeur van AVROTROS

Medianieuws

Eric van Stade (51) wordt Algemeen Directeur van AVROTROS. De voorgenomen benoeming is bekendgemaakt door het Bestuur van de AVRO en de Raad van Toezicht van de TROS. Deze nieuwe omroeporganisatie ontstaat per 1 januari 2014 uit de fusie van TROS en AVRO.

Eric van Stade wordt Algemeen Directeur van AVROTROS De benoeming kreeg een positief advies van de Ondernemingsraden van TROS en AVRO. Maar eerste moeten de Verenigingsraad AVRO en de Ledenraad TROS het nog goedkeuren. Naar verwachting wordt de benoeming eind november geformaliseerd.

Eric van Stade zal zijn nieuwe functie per 1 januari 2014, de officiële startdatum van de fusie-omroep AVROTROS, gaan vervullen.

Eric van Stade heeft in de mediawereld diverse functies vervuld. Zo was hij afgelopen jaar Kwartiermaker AT5, waarbij hij de eerste publiek-private samenwerking in de Nederlandse media vormgaf. Eerder was van Stade CEO en Bestuursvoorzitter bij SBS Broadcasting en vervulde hij bestuursfuncties bij het Instituut voor Beeld en Geluid en SIRE.

Eric van Stade: “Ik heb er veel zin in, AVRO en TROS zijn twee prachtige omroepen die samensmelten tot de grootste publieke omroep, die ik met veel enthousiasme en inzet zal aansturen.”

Paul Smits, voorzitter Raad van Bestuur AVRO en Ed Nijpels, voorzitter Raad van Toezicht TROS: “We zijn blij dat we in januari als eerste omroep klaar zijn met het gehele fusieproces. Een nieuw gebouw, een nieuwe vereniging en een nieuwe directie. We zijn vol vertrouwen dat Eric van Stade als ervaren mediaman onze plaats in het vernieuwd bestel goed gestalte kan geven.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen