Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Groepsverkrachting journaliste in India

Medianieuws

Een jonge vrouwelijke fotojournalist is in de Indiase stad Mumbai slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Een mannelijke collega van de vrouw werd door de bende vastgebonden en geslagen, terwijl de vrouw werd verkracht. De zaak doet denken aan de groepsverkrachting van een studente in december in New Delhi.

De fotojournalist nam donderdag foto's van een verlaten textielfabriek in het zuiden van Mumbai toen ze werd benaderd door vijf mannen, zei de politie. De mannen boden haar aan toestemming te regelen om in het fabrieksgebouw te fotograferen. In plaats daarvan bonden ze echter haar collega vast en verkrachtten haar.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen. Haar toestand is stabiel. Van de daders zijn compositietekeningen verspreid en de politie heeft meerdere teams gevormd om hen op te sporen. Zij vermoedt dat het om plaatselijke drugsdealers gaat.

De groepsverkrachting van een jonge fotojournalist in een bus in december ontlokte een golf van verontwaardiging in India en ver daarbuiten. In grote straatdemonstraties werden strengere straffen voor seksueel geweld en betere bescherming van vrouwen geëist. De strafmaat voor verkrachting is inmiddels verhoogd, terwijl voyeurisme, stalken, zuuraanvallen en vrouwenhandel zijn ondergebracht in het strafrecht. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen