Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veronica blaast 2 Meter Sessies nieuw leven in

Medianieuws

[Update] Muziekprogramma 2 Meter Sessie keert terug op televisie bij TV Veronica. Vanaf volgende week zondag (1 september) om 0:00 uur presenteert radio- en tv-presentator Jan Douwe Kroeske het tv-programma weer, dat sinds 1987 op radio en televisie bestaat.

Kroeske vindt het 'fantastisch' dat Veronica zijn muziekprogramma oppikt. "Ik ben gegrepen door het enthousiasme dat zendermanager Mark Bruitsman op tafel gooide om 2 Meter Sessies bij Veronica binnen te halen."

Bruitsman noemt het programma 'legendarisch'. "Dat is vooral te danken aan de tomeloze inzet en kunde van Jan Douwe Kroeske, die al die jaren door is gegaan met opnames. Ik zie het daarom ook als een eer voor Veronica dat we deze geweldige reeks voort kunnen zetten."

2 Meter Sessies begon in april 1987 bij de NPS. Het muziekprogramma verhuisde verschillende keren en kwam zodoende bij onder meer de VARA en RTL 5 terecht. In 2010 kwam het tv-programma terecht bij de zender Het Gesprek, waar muzikale gasten in 2 Meter Sessies in Gesprek in het omvangrijke archief van het programma doken. Het Gesprek staakte zijn uitzendingen halverwege 2010. Televisieaanbieder Ziggo zond vervolgens een aantal nieuwe sessies uit op een digitaal kanaal.

"Toen 2 Meter Sessies enige tijd geleden op televisie stopte, besloten we op internet door te gaan als multimediaal platform", legt Kroeske uit. "Op onze vernieuwde site en via Facebook en Twitter zijn we onze loyale achterban blijven triggeren met nieuwe, interessante muziek."

De nieuwe reeks op televisie start op TV Veronica met een archiefuitzending van Foo Fighters. Nieuwe opnames met nieuw talent staat echter ook in de nieuwe reeks centraal. Zo nam Mister and Mississippi na hun optreden op Lowlands een 2 Meter Sessie op en is The Boxer Rebellion in september te gast in de studio. [Novum]

Gerelateerde Artikelen