Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grote reclamecampagne voor DAB+ in Berlijn

DAB

In de Duitse hoofdstad Berlijn is begin van de maand een uitgebreide buitenreclamecampagne gestart ter promotie van DAB+. Met de slogan “neue Berliner Luft” wordt digitale etherradio onder de aandacht van de Berlijners gebracht. In de stad zijn nu 39 radiostations via DAB te ontvangen.

Grote reclamecampagne voor DAB+ in Berlijn Op 20 digitale billboards verspreidt over de hele stad worden de digitale radiostations voorgesteld aan het publiek. Daarnaast is er 1400 keer per dag een promo voor digitale etherradio te zien op de 104 m2 grote videowand op de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard van Berlijn.

Voor de campagne neue Berliner Luft hebben zenderexploitant Media Broadcast, de regionale omroep Rundfunk Berlin-Brandenburg, Deutschland en Deutschlandradio Kultur, diverse commerciële zenders en Digitalradio Deutschland, verantwoordelijk voor de promotie van DAB in Duitsland.

In Berlijn zijn momenteel drie multiplexen voor DAB in de lucht, waarvan één landelijke multiplex en twee regionale. Hierop zijn in totaal 39 radiostations te ontvangen. Naast de landelijke en regionale publieke radiostations zijn er ook een groot aantal commerciële radiostations in de Duitse hoofdstad te ontvangen. Het gaat hierbij vooral om stations die niet via FM te ontvangen zijn, zoals Starsat Radio, Mega Radio, ERF Pop, Radio Gold en FG DJ Radio.

Populaire regionale radiostations als 104.6 RTL, RS2, Berliner Rundfunk en 105 5 Spreeradio ontbreken nog steeds. Zij zien vooralsnog niets in DAB+ en zijn tevreden met hun huidige FM-dekking.

Een dergelijke verdeeldheid heerst momenteel nog in vele Duitse deelstaten. Alleen in Beieren, Hessen en Saksen-Anhalt zijn bijna alle grote commerciële zenders ook via DAB+ te ontvangen. In Beieren is, net als in Nederland, DAB-capaciteit gekoppeld aan een FM-licentie.

De campagne neue Berliner Luft duurt nog tot en met 21 juli. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen