Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Skyradio, Veronica en Classic FM beschikbaar via DAB+

DAB

De landelijke commerciële zenders Skyradio, Radio Veronica en Classic FM zijn nu ook te ontvangen via DAB+. Dinsdagmiddag zijn de stations toegevoegd aan de multiplex op kanaal 11C. De start liep enige tijd vertraging op omdat de verbinding nog niet gereed was.

Sinds vrijdag 31 mei zijn 538, Slam FM, Radio 10 Gold, Q-music, 100ProcentNL en BNR Nieuwsradio digitaal via de ether te ontvangen. Zenderexploitant Broadcast Partners heeft toen de eerste zenders voor het landelijke DAB+net van de commerciële stations aangezet. Half juni is ook Radio Maria toegevoegd aan het aanbod.

Dinsdagmiddag zijn ook Skyradio, Radio Veronica toegevoegd aan het aanbod. Daarnaast heeft de Skyradio Group besloten om Classic FM als extra station toe te voegen, waarmee de klassieke zender na 10 jaar terug is in de ether.

Vooralsnog gaat het nog steeds om testuitzendingen van de commerciële stations. Momenteel wordt er nog hard gesleuteld aan het DAB+net. Het is de bedoeling dat het DAB-net uiterlijk 1 september gereed is. Dan zijn de stations buitenshuis overal in Nederland te ontvangen. Tot die tijd kunnen de uitzendingen nog regelmatig onderbroken worden.

Om DAB+ uitzendingen te beluisteren is een speciale DAB+ontvanger nodig. Deze DAB+ontvangers zijn momenteel al vanaf ongeveer 40 euro via internet verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat deze ontvangers later dit jaar ook in de winkels verkrijgbaar zijn. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen