Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Polen: Planeta FM maakt plaats voor Radio Zet Gold

Medianieuws

Het doek valt binnenkort voor de jongerenzender Planeta FM in Polen. In plaats van dance en hip-hop zijn er vanaf maandag 1 juli 80’s en 90’s hits te horen op de frequenties. Eigenaar Eurozet gaat het Planeta FM, dat in vele grote steden te ontvangen is, vervangen door Radio Zet Gold.

Polen: Planeta FM maakt plaats voor Radio Zet Gold Planeta FM is sinds 2002 te ontvangen in 13 grote Poolse steden waaronder Warschau, Krakow, Katowice en Kielce. In 2007 werd het station opgeslokt door Eurozet, eigenaar van de populaire popzender Radio Zet en onderdeel van de Franse mediagroep Lagardère. Planeta FM richt zich met een mix van dance en hip-hopmuziek primair op jongeren.

De afgelopen jaren zag Planeta FM zijn marktaandeel gestaag dalen, waardoor ook de reclame-inkomsten afnamen. Hierdoor is het station niet meer rendabel genoeg, waardoor Eurozet besloten heeft om het station van FM te halen. Dit tot groot ongenoegen van de luisteraars, die inmiddels al een protestactie zijn gestart. Planeta FM blijft vooralsnog wel non-stop uitzenden op internet.

Op de FM-frequenties van Planeta FM is binnenkort Radio Zet Gold te horen, dat hiermee uitgebouwd wordt tot volwaardig radiostation. Radio Zet Gold is één van de vele themakanalen van Radio Zet op internet en draait overwegend hits uit de jaren ’80 en ’90. Maandag 1 juli verschijnt Radio Zet Gold op FM. De Poolse mediaregulator heeft de plannen al goedgekeurd en de licenties voor de FM-frequenties gewijzigd.

Net als Planeta FM wordt ook Radio Zet Gold lokaal geprogrammeerd. Dat wil zeggen dat elke stad zijn eigen lokale programmering met lokaal nieuws krijgt.

Naast Planeta FM verdwijnen ook Radio Traffic FM in Wroclaw en Radio Plus in Toruń. Ook op deze frequenties is binnenkort Radio Zet Gold te horen. Traffic FM werd in april van dit jaar gekocht door Eurozet. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen