Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Daily Show komende 3 maanden zonder Jon Stewart

Medianieuws

Kijkers van het televisieprogramma The Daily Show, in Nederland uitgezonden op Comedy Central Extra, moeten het deze zomer zonder Jon Stewart doen. Afgelopen donderdag nam de komiek en presentator tijdelijk afscheid van het programma. Stewart gaat deze zomer zijn eerste film regisseren en daarom neemt John Oliver het stokje over.

The Daily Show wordt vier avonden per week uitgezonden op Comedy Central in de Verenigde Staten. Het tv-programma is uitermate populair onder jongeren, want 80% van de kijkers is niet ouder dan 49 jaar. The Daily Show omschrijft zichzelf als ‘nep nieuwsprogramma’. Dat wil zeggen dat er echte nieuwsitems worden gebruikt, waaraan de show zijn eigen draai geeft. Eigenlijk wordt het nieuws gewoon belachelijk gemaakt, maar wel op een leuke manier.

De manier waarop The Daily Show het nieuws belicht valt niet altijd in goede aarde bij de vele nieuwsstations in de VS. Ze betichten de show van het verdraaien van nieuws, terwijl ze het zelf ook dagelijks doen. Bill O’Reilly van het ultrarechtse Fox Nieuws beticht Stewart hier regelmatig van tijdens zijn show. Stewart pareert deze aantijgingen in The Daily Show dan weer met een snoeiharde grap waarin O’Reilly dan weer voor gek wordt gezet.

Dat het programma populair is bewijst wel het feit dat The Daily Show al tien jaar op een rij de Emmy Award heeft gewonnen voor beste variety-, muziek- of comedyserie.

Deze zomer gaat The Daily Show gewoon door, alleen zonder presentator Jon Stewart. Hij neemt een sabbatical om zich te concentreren op zijn regiedebuut.

Afgelopen donderdag nam Stewart afscheid van zijn kijkers en werd het stokje officieel overgedragen aan John Oliver. En dat ging natuurlijk op een typische Daily Show manier, want terwijl Stewart nog afscheid nam, kwam Oliver al met meetlint en telefoon de studio in lopen om al zijn wensen door te geven. Dit alles in het kader van “It’s MY show now”.

Voor de vaste kijkers is Oliver overigens geen vreemde, want sinds 2006 is hij al regelmatig als verslaggever te zien in de show.

Comedy Central Extra
Afgelopen maandag beleefde Oliver zijn vuurdoop als presentator van The Daily Show. Deze aflevering wordt in Nederland dinsdag om 18.50 en 22.30 uur uitgezonden op Comedy Central Extra. En voor Ziggo klanten is er goed nieuws, want Comedy Central Extra is deze maand zender van de maand. Dat betekent dat alle digitale abonnees van Ziggo het kanaal kunnen bekijken. Comedy Central zendt uit op kanaal 131.

Jon Stewart is begin september weer terug als presentator van The Daily Show. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen