Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regionale omroepen volgen Willem-Alexander en Maxima

Medianieuws

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken in mei en juni alle provincies van Nederland. De regionale publieke omroepen zullen uitgebreid verslag doen van deze Koninklijke tournee. De aftrap vindt komende dinsdag 28 mei plaats bij RTV Noord tijdens het bezoek aan Groningen en Drenthe.

RTV Noord heeft haar kijkers en luisteraars gevraagd een foto te maken om het koninklijk paar hartelijk te verwelkomen met de typisch Groningse groet Moi! RTV Noord volgt het bezoek live via de radio en vanaf 14.00 uur is een samenvattend tv-verslag te zien. RTV Drenthe verzorgt de hele dag een speciale Oranje Boven uitzending: vanaf 09.00 uur op radio, vanaf 13.30 uur op televisie.

Ook de andere regionale omroepen zullen op radio, tv en online veel aandacht besteden aan de komst van het koninklijk paar. Op donderdag 30 mei is het bezoek aan Gelderland en Utrecht live te volgen bij Omroep Gelderland en RTV Utrecht. Op woensdag 12 juni volgt het bezoek aan Limburg en Noord-Brabant, vrijdag 14 juni aan Friesland en Noord-Holland en woensdag 19 juni aan Flevoland en Overijssel.

De laatste Nederlandse provincies worden op vrijdag 21 juni bezocht met in de ochtend Zeeland en in de middag het bezoek aan de Zuid-Hollandse steden Zoetermeer en Den Haag. De presentatie van de live-reportage van Omroep West is dan in handen van Frits Huffnagel en Debby Roukens. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen