Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kensington en Racoon winnaars 3FM Awards

Medianieuws

Racoon is dit jaar wederom als grote winnaar uit de bus gekomen bij de 3FM Awards. De Zeeuwse groep werd in de Gashouder in Amsterdam uitgeroepen tot beste band en beste artiest pop. Daarnaast won Racoon een prijs voor de single Oceaan. Ook vorig jaar sleepte de band drie prijzen in de wacht.

"Het is echt niet normaal wat er met ons gebeurt de laatste paar jaar", zei zanger Bart van der Weide tegen het publiek. "En dat hebben we grotendeels aan jullie te danken."

Ook Kensington nam drie trofeeën mee naar huis, waaronder die voor beste album en beste liveact. Op Paaspop kreeg de band al de 3FM Serious Talent Award uitgereikt. Ook Handsome Poets sleepte op voorhand al een prijs in de wacht. De band kreeg maandag de Schaal van Rigter uitgereikt, voor het meest gedraaide nummer op 3FM.

Guus Meeuwis werd uitgeroepen tot beste zanger en Ilse DeLange tot beste zangeres. Kane kreeg de award voor beste artiest rock, terwijl Blaudzun de prijs voor beste artiest alternative mee naar huis nam. The Opposites waren de beste act in de categorie hiphop en Armin van Buuren was dat in de categorie dance. Mister and Mississippi sleepten hun eerste prijs in de wacht en werden uitgeroepen tot beste nieuwkomer. "Muziek is natuurlijk geen wedstrijd, desalniettemin is het een ontzettende eer als je werk wordt bekroond door middel van een award", reageerde Samgar Lemuël Jacobs. 

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2013
Beste band: Racoon
Beste zanger: Guus Meeuwis
Beste zangeres: Ilse DeLange
Beste artiest pop: Racoon
Beste artiest rock: Kane
Beste artiest alternative: Blaudzun
Beste artiest hiphop: The Opposites
Beste artiest dance: Armin van Buuren
Beste single: Racoon – Oceaan
Beste album: Kensington – Vultures
Beste live act: Kensington
Beste nieuwkomer: Mister and Mississippi
3FM Serious Talent (door vakjury): Kensington
Schaal van Rigter 2013 (meest gedraaide single op 3FM): Handsome Poets – Sky on Fire

3FM deejays presenteerden de radio- en televisieshow op 3FM en Nederland 3. Tijdens de award show waren optredens te zien van Kane, Blaudzun, Caro Emerald, The Opposites, Racoon, Laura Jansen, Kensington, Handsome Poets, Douwe Bob, Nielson (met gastoptreden van Miss Montreal) en Mister and Mississippi.

3FM Awards 2012
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse bands en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens een liveshow vanuit De Gashouder in Amsterdam. De uitreiking van de Awards is het hoogtepunt van de Week van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2013. Op vrijdag 19 april blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen