Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Nieuwe rockzender start landelijk via DAB

DAB

Het Verenigd Koninkrijk krijgt er weer een nieuwe rockzender bij. In mei start TeamRock met uitzenden via de landelijke DAB-multiplex voor commerciële radio. Opmerkelijk is dat TeamRock geen reclameblokken gaat uitzenden ondanks dat het een commercieel radiostation is.

In tegenstelling tot bestaande rockzenders als Planet Rock, dat onlangs werd gekocht door Bauer, en Absolute Radio, wil TeamRock zich breder profileren. Op de zender komen dan ook alle rocksoorten aan bod. Daarnaast komt er ook aandacht voor rockbands zonder platencontract.

Omdat TeamRock zich niet op de grote massa richt en een echte nichezender wordt, is ervoor gekozen om geen reclameblokken uit te zenden. Grote adverteerders staan toch niet te trappelen om te mogen adverteren op het station. TeamRock wil zich financieren door sponsoring en promoties.

Momenteel is het station druk op zoek naar personeel. Volgende maand moet TeamRock van start gaan. Uitgezonden gaat worden via de landelijke DAB-multiplex van Digital One, waardoor de zender gelijk in grote delen van Engeland, Schotland en Wales via digitale etherradio te ontvangen is.

Onduidelijk is nog hoe Digital One ruimte gaat creëren voor TeamRock. Met 13 radiostations in de verouderde MP2-standaard is de multiplex momenteel propvol. Vermoedelijk gaat er een ander radiostation stoppen met uitzenden via DAB. Geruchten gaan dat dit de legerzender BFBS Radio is.

TeamRock is onderdeel van een nieuw bedrijf onder leiding van John Myers, voormalig directeur van GMG Radio. Het doel is om de liefhebbers van rock beter te bedienen. Eerder deze week nam TeamRock al de tijdschriften Classic Rock en Metal Hammer over van Future Publishing. Hiervoor werd een bedrag van ruim 12 miljoen euro betaald. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen