Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Absolute Radio 90s ook buiten Londen via DAB

DAB

Het Engelse digitale themakanaal Absolute Radio 90s is ook buiten Londen te ontvangen via Digital Audio Broadcasting (DAB). Ook luisteraars in de regio’s Berkshire & North Hampshire, Bristol & Bath, Swindon en Essex kunnen nu afstemmen op ‘The UK’s only 90s station’. Absolute Radio 90s, eigendom van de Engelse pop-rockzender Absolute radio, vervangt hiermee Dabbl, dat alleen nog in Londen en Wales via DAB blijft uitzenden.

Absolute Radio 90s ook buiten Londen via DAB Zoals de naam Absolute Radio 90s doet vermoeden, draait het station uitsluitend hits uit de jaren ’90, waarbij het accent op Britpop ligt. Op de playlist staan onder meer Blur, Oasis, Texas, Lenny Kravitz, Manic Street Preachers, Chemical Brothers en de KLF. Enkele weken geleden, op maandag 21 juni om klokslag 10 uur, startte het station officieel met uitzenden. De eerste plaat op de zender was ‘Roll with it’ van Oasis, die hiermee de ‘Battle of Brittpop’ wonnen van Blur.

Absolute Radio 90s neemt op werkdagen tussen 6 en 10 uur de ochtendshow van Christian O'Connell over van grote broer Absolute Radio. Daarna wordt de dag tot 23 uur gepresenteerd door Lucio Buffone, Mark Crossley, Vicki Blight en ben Jones. In tegenstelling tot de ochtendshow zijn deze programma’s niet live.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Absolute Radio 90s alleen te beluisteren zou zijn via internet, satelliet en het lokale London 2 DAB-multiplex. Echter heeft de leiding van het station besloten om de zender ook elders in Engeland via DAB uit te zenden. Absolute Radio 90s is daarom nu ook te ontvangen in de regio’s Berkshire & North Hampshire, Bristol & Bath, Swindon en Essex. De kwaliteit van deze uitzendingen is echter uitest teleurstellend: 80 kbps mono. Absolute Radio 90s vervangt in deze regio’s overigens het themakanaal Dabbl, dat uitsluitend in Londen en het zuiden van Wales via DAB blijft uitzenden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen