Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vlaanderen: Nostalgie breidt uit naar Limburg

Medianieuws

Radio Nostalgie zal vanaf volgende maand in heel Vlaanderen via de ether te ontvangen zijn. Tot nu toe ontbrak dekking in delen van de provincie Limburg, maar hier komt verandering in. Nostalgie neemt namelijk negen FM-frequenties over van de pop-rockzender EXQI FM.

Vlaanderen: Nostalgie breidt uit naar Limburg In Frankrijk en Wallonië is Nostalgie al jaren een bekende naam op radiogebied. Sinds 2008 heeft ook Vlaanderen zijn eigen versie van de classic hits zender. Op 20 maart zag Nostalgie Vlaanderen het levenslicht door de fusie van de commerciële provinciale radiostations voor Antwerpen (Antwerpen 1), Oost-Vlaanderen (Mango), West-Vlaanderen (Go) en Vlaams-Brabant (Contact Vl-Br). De provinciale zender voor Limburg, destijds Be One, nu EXQI FM, besloot echter niet mee te doen. Hierdoor was Nostalgie in delen van Limburg niet via de ether te ontvangen.

Vanaf maart 2010 zal er echter een einde komen aan het dekkingsgat in Limburg. Nostalgie neemt namelijk de negen provinciale frequenties van EXQI FM in Limburg over. De pop-rockzender gaat wel door via de overige lokale FM-frequenties elders in Vlaanderen. Daarnaast is het de bedoeling dat EXQI FM op korte termijn terugkeert in de Limburgse ether door samenwerking met een aantal lokale radiostations. Welke dit zijn is nog niet bekend.

Nostalgie Vlaanderen was afgelopen week één van de grote winnaars van het recente CIM-luisteronderzoek. Het radiostation zag het marktaandeel in een jaar tijd groeien van 1,9% naar 4,6%. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen