Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kort media nieuws uit de krant: maandag 27 januari 2003 [Deel 2]

Medianieuws

Vandaag pakte het Utrechtse Radio M uit met het verrassende nieuws dat Henk Westbroek binnenkort de rangen van het station zal vervoegen. Het afsluiten van de overeenkomst zou zich in een ver gevorderd stadium bevinden
Meer info. . .

Videoclips bij populaire zenders als TMF en MTV laten steeds heftiger beelden zien van halfnaakte vrouwen en boze mannen. Jonge zangeressen kijken met zaadvragende ogen de camera in. Een rapper slaat in een videoclip, onderweg naar de in string geklede popster, een vrolijk verklede figurant tegen de vlakte. Muziek is zeker niet het enige noodzakelijke ingrediënt van de moderne videoclip.
Meer info. . .

Het Algemeen Dagblad (AD) legt vanaf zaterdag een regiopagina in de krant. Op de nieuwe pagina, Rond Rotterdam geheten, worden artikelen over de stad en omgeving gebundeld. Hoofdredacteur Garschagen benadrukte maandag dat het AD een landelijk dagblad blijft.
Meer info. . .

Joël heeft Idols moeten verlaten. De blonde knul heeft het Nederlandse publiek niet volledig voor zich kunnen winnen, na het ontvangen van de wildcard van de jury vorige maand.
Meer info. . .

Slecht nieuws voor mensen die een hekel hebben aan reclameborden langs de straat. Binnenkort stralen de advertenties via infra-roodtechnologie uitgebreide informatie door naar mobiele telefoons van passanten.
Meer info. . .

De Nederlandse popgroep K-otic heeft zondag haar laatste optreden gegeven. In Partycentrum Bob's Saloon in Uitgeest woonden ongeveer 2200 overwegend jeugdige fans het afscheidsconcert van hun idolen bij. De leden van K-otic gaan vanaf maandag ieder hun eigen weg.
Meer info. . .

Kijkers van het consumentenprogramma Radar van de TROS hebben een reclamespot van KPN i-mode uitgeroepen tot de meest irritante tv-commercial van vorig jaar. In het spotje drinkt een jongen een troebel glas water waarin een kunstgebit heeft liggen weken leeg.
Meer info. . .

De documentaire '4 keizers en 1 nachtegaal' uit de Avro-televisiereeks 'Close Up' heeft op het zestiende Internationale Festival voor Audiovisuele Programma's in het Franse Biarritz goud gewonnen in de categorie 'Musique et spectacle'.
Meer info. . .

De vakbonden NVJ, FNV Kiem en het CNV dreigen met acties als de directie van de Wereldomroep niet voor morgen de vorige week gepresenteerde toekomstvisie van de omroep intrekt. In die toekomstvisie is onder meer sprake van het verdwijnen van zestig van de driehonderd arbeidsplaatsen.
Meer info. . .

Zes grote Amerikaanse muziekwinkels, waaronder Best Buy, Tower Records en de Virgin Entertainment Group, gaan digitaal muziek aanbieden in hun winkels en via het internet. De bedrijven gaan al tijden gebukt onder de concurrentie van muziekaanbieders via internet.
Meer info. . .

De klassieke zender Radio 4 begint een onderzoek naar de oorzaken van de slechte geluidskwaliteit van de zender in delen van Nederland. Zendercoördinator Margreet Teunissen vermoedt dat sommige kabelexploitanten door middel van technische ingrepen het geluid aantasten. Sinds enige tijd wordt het door de ether verspreide signaal technisch bewerkt opdat ook de zachtst klinkende passages hoorbaar zijn in het lawaaiige interieur van een rijdende auto. Het signaal dat naar de kabelaansluiting gaat blijft van deze ingreep verschoond, maar lijkt nu toch in aangetaste vorm via sommige kabelnetten te worden verspreid. Radio 4 ontvangt volgens Teunissen de laatste tijd opmerkelijk veel klachten van kabelluisteraars, wat haar doet vermoeden dat sommige kabelexploitanten zich niet aan de contractueel vastgelegde eis houden om het geluid onaangetast door te geven.
Meer info. . .

Gerelateerde Artikelen