Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DAB gaat plaatjes uitzenden

DAB

Inwoners van Londen die radio luisteren via Digital Audio Broadcasting (DAB) krijgen binnenkort niet alleen geluid, maar ook beeld aangeboden. Deze week start in de Engelse hoofdstad namelijk een test met het uitzenden van radio met een slideshow van plaatjes, zo meldt ‘Pocket-Lint’.

Het uitzenden van beeld via DAB is overigens niet geheel nieuw. In het Verenigd Koninkrijk is het bijvoorbeeld al mogelijk om een aantal televisiestations via DAB te ontvangen. Hiervoor is dan wel een speciale telefoon benodigd.

Het uitzenden van beeld in combinatie met radio is wel nieuw. Luisteraars van ondermeer Capital Radio, Heart 106.2, Magic 105.4 en Virgin Xtreme zullen vanaf deze week ook boodschappen in de vorm van een slideshow van plaatjes kunnen bekijken. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om het logo van de zender of een foto van de artiest die op dat moment te horen is mee te zenden. Daarnaast geeft het ook nog de mogelijk om adverteerders aanvullende informatie te laten tonen tijdens hun radiocommercial.

De komende twee maanden zal er getest gaan worden met deze nieuwe service, die overigens niet voor iedereen beschikbaar is. Om de plaatjes te kunnen ontvangen is een DAB-ontvanger met een speciaal kleurenscherm benodigd, die nog niet in de winkels verkrijgbaar is. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen