Kies je favoriete radiostation

Dossiers

FG DJ Radio breidt uit naar Duitsland

DAB

De Franse dancezender FG DJ Radio breidt uit naar Duitsland. Vanaf 11 december is het station ook in DAB+ in de regio Berlijn te ontvangen. Binnenkort starten ook de hitzender Mega Radio uit Beieren en de dancezender Pure FM met uitzenden via digitale etherradio in de Duitse hoofdstad.

FG DJ Radio breidt uit naar Duitsland FG DJ Radio startte in 1981 als Radio FG met uitzenden voor de homogemeenschap in Parijs. In de jaren daarna is de zender omgebouwd tot dancezender. Naast dat de naam werd gewijzigd in FG DJ Radio, kreeg de zender ook steeds meer frequenties in Frankrijk. Inmiddels is het station ook al in Monaco te ontvangen. Daarnaast kreeg Vlaanderen in 2009 zijn eigen versie van FG DJ Radio via frequenties in Antwerpen en Brussel.


Populaire deejays die wekelijks met een set op FG te horen zijn, zijn onder meer Armin van Buuren, Bob Sinclar, David Guetta, Hardwell, Basto, Ferry Corsten, Paul van Dyk, Paul Oakenfold, Laidback Luke, Sander van Doorn en Fedde le Grand.


Vanaf volgende maand is FG DJ Radio ook in Duitsland actief. Op 11 december wordt gestart met uitzenden in DAB+ in de regio Berlijn. Aanvankelijk zal het Franse programma overgenomen worden, maar het is de bedoeling dat er in de toekomst ook Duitstalige programma’s komen.


FG DJ Radio is voorstander van de invoering van digitale etherradio. Eerder kreeg de zender in Frankrijk al capaciteit toegewezen in Parijs, Marseille en Nice. In Parijs mag FG DJ Radio tevens starten met zusterstation FG Chic, dat nu al via internet te ontvangen is.


Binnenkort starten ook Mega Radio en Pure FM van start met uitzenden in DAB+ in Berlijn. Mega Radio is sinds november 2011 al in Beieren in DAB+ te ontvangen. Daarnaast heeft het station zich ingeschreven voor capaciteit in Noordrijn-Westfalen, waarover hopelijk eind deze maand eindelijk eens een beslissing wordt genomen.


Pure FM is momenteel alleen via internet te beluisteren. In het verleden zond de zender enige tijd uit via de evenementenfrequentie 97.2 FM in de hoofdstad. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen