Kies je favoriete radiostation

Dossiers

WDR verhuist DAB-uitzendingen naar kanaal 11D

DAB

De West-Duitse publieke omroep WDR heeft zijn Digital Audio Broadcasting (DAB) uitzendingen naar een ander kanaal verhuisd. Sinds woensdag zijn de uitzendingen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen niet meer op kanaal 12D, maar op kanaal 11D te beluisteren. Door de omschakeling mag met meer vermogen worden uitgezonden, waardoor de ontvangst verbeterd wordt.

WDR verhuist DAB-uitzendingen naar kanaal 11D Doordat de WDR de multiplex “Radio fuer NRW” heeft verhuisd naar kanaal 11D, dient bij sommige DAB-ontvangers de zoekfunctie opnieuw doorlopen te worden. Aan het zenderaanbod en de manier waarop de radiostations uitzenden is vooralsnog niets gewijzigd.


1Live, 1Live Digi, Funkhaus Europa WDR Event en KiRaKa zenden nog steeds in DAB+ uit, terwijl WDR 2 en de verkeerszender VERA nog steeds in de oude MP2-standaard uitzenden. WDR 3, WDR 4 en WDR 5 ontbraken nog steeds. Geruchten gaan dat de WDR wel plannen heeft om WDR 5 binnenkort aan het aanbod toe te voegen.


Overigens zal binnenkort ook een aantal commerciële radiostations via de multiplex gaan uitzenden. Een verdeelprocedure voor capaciteit loopt momenteel. In totaal zijn er acht aanvragen binnengekomen. Binnenkort besluit de regionale mediaraad LFM welke stations mogen gaan uitzenden via DAB. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen